F.A.Q. categorie├źn

Over Youngcapital

Doorzoek de F.A.Q's

Waar heeft een uitzendkracht recht op?

Reiskosten: Volgens de WAADI (Wet Allocatie Arbeidskrachten Door Intermediairs) en de CAO voor Uitzendkrachten heeft een uitzendkracht, net als een reguliere medewerker, recht op reiskostenvergoeding indien van toepassing. Bij studenten is dit echter bijna nooit van toepassing. Een groot deel van onze uitzendkrachten heeft namelijk een ov-jaarkaart.

Bij fulltime kandidaten die al afgestudeerd zijn moet u wel rekening houden met reiskostenvergoeding. Dit stemmen wij altijd voorafgaand aan de inhuur met u af.

Vakantiedagen: De uitzendkracht bouwt in elke volledig gewerkte maand 16 uur aan vakantie op. Als er niet een volledige maand is gewerkt is dat een evenredig deel daarvan. De uitzendkracht kan deze dagen op verzoek opnemen als betaald verlof of laten uitbetalen bij het einde van de arbeidsovereenkomst. U betaalt voor vakantiedagen geen extra toeslag, dit is allemaal opgenomen in ons tarief.

Overwerk uitbetaling: Een uitzendkracht kan overuren uitbetaald krijgen wanneer de uitzendkracht meer uren werkt dan gebruikelijk is in de branche van de opdrachtgever. Overwerk moet betaald worden in geld. Er kunnen toeslagen gelden voor overwerkuren, maar dat hoeft niet.